perjantai 7. lokakuuta 2011

Nautitaan jokaisesta päivästä

 
Terveiset kaikille kauden kynnyksellä.
 
Aloitamme kautemme Bostonista. Nousin tänään ensimmäistä kertaa lentokoneeseen sen jälkeen, kun Lokomotiv Jaroslavlin kone putosi Venäjällä ja vei mukanaan koko joukkueen ja monta minullekin tuttua pelaajaa.
 
Haluankin sydämestäni muistaa Venäjän onnettomuuden uhreja ja heidän omaisiaan. Mieleen on jäänyt monia mukavia muistoja yhteisten vuosien varrelta. Esimerkiksi Karlis Skrastinsin kanssa pelasimme yhdessä ensin Turussa ja myöhemmin Nashvillessä yhteensä seitsemän vuotta. Kun jääkiekkojoukkueellinen miehiä parhaassa iässä menehtyy kerralla, miettii omaa eläämäänsäkin taas uudessa valossa. Yritetään nauttia jokaisesta päivästä, kun koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu.
 
Aloitamme kautemme molemmille kerroilla Kime 4 Kidsissä mukana olleen Tuukka Raskin ja mestari Bostonin vieraana. Oma joukkueemme on muuttunut enemmän kuin kertaakaan aiemmin koko urallani, kun mukana on yhdeksän uutta kasvoa ja viime vuoden runkopelaajia vietiin muihin maisemiin.
 
Joukkueen, kannattajiamme, seuran ja omat tavoitteni ovat kuitenkin samat kuin koko Philadelphiassa aina. Lähdemme tavoittelemaan Stanley cupia. Itse olen taas vuoden vanhempi (ja viisaampi). Toivottavasti pystyn pelaamaan ehjän kauden ja kykenen kokemuksellani auttamaan nuortunutta joukkuettamme kohti suurta unelmaa.
 
Harjoitusleirin ja -pelien perusteella joukkueemme on täynnä nuoruutta ja nälkää. Harjoitukset ovat olleet parhaita koko nelivuotisen Flyers-urani aikana ja odotankin mielenkiinnolla uuden aikakauden alkua. Toivottavasti edessä on mahdollisimman pitkä kausi.
 
Vaikka joukkueeseemme tuli paljon nuoria, saimme siirtomarkkinoilta toki myös Jaromir Jagrin. Vielä kesällä en oikein tiennyt, mitä häneltä odottaa. mutta nyt nähtyäni ukon treeneissä ja harjoituspeleissä, voin vain ihmetellä, miten huimassa vireessä hän on. Kaikesta tekemisestä huomaa, että Jagrin NHL:ssä laukomat yli 600 maalia eivät ole olleet sattumaa. Kun muu porukka lähtee hallilta aamutreenien jälkeen pois, jää Jagr vielä laukomaan ja illalla hän palaa jäälle vielä uudestaan ampumaan kiekkoja. Siinäpä mallia menestyksestä haaveileville junnuillekin.
 
Kiitokset vielä kaikille kesällä Kime 4 Kidsissä mukana olleille. Nähdään taas, kun kausi on paketissa ja on golfin aika. Kesän kokemus oli jälleen huima: saimme kerättyä 41 300 euroa tärkeään asiaan ja ihmisiltä tullut palaute on ollut loistavaa. Tapahtumaa jatketaan varmasti vuosia eteenpäin ja toivottavasti pystymme keksimään ensi kesällekin jotain pientä uutta Tarinaan.
 
Eipä tänne ison veden taakse tällä kertaa tämän ihmeempiä. Kirjoittelen kuulumisia taas, kun kausi on saatu kunnolla käyntiin.
Elämässä ei koskaan tiedä, mitä huominen tuo tullessaan ja toisinaan meillä kaikilla on varmasti vastoinkäymisiäkin, mutta yritetään nauttia jokaisesta päivästä.
 
Kime